A gulyásleves magyar találmány, de az osztrákok állítólag tökéletesítették. Na, de melyik a finomabb, a tyúk vagy a tojás?

Első körben nekem mndegy, hogy az a leves gulyás vagy gulasch, ha vega... Ennek ellenére kóstoló szintjén volt szerencsém a magyar és az osztrák változathoz is, ami a levét és a zöldségeket illeti. Az otthoni úgy a jó, ha csípős, az itthoni inkább savanykás. Ha gulyás-fan vagy, nem fog ízleni a gulaschsuppe, ha azonban annak eszed, ami - egy gazdagon zöldségezett, dús húsleves - akkor szeretni fogod.

Második körben elkészítettem az osztrák-magyar vegyesválogatottat... A családnak hússal, magamnak ohne Fleisch. Szimultánfőzésben egyre jobb vagyok! A leveskémbe került tiroli krumpli (osztrákul földialma, imádom ezt a nevet), vöröshagyma és leveszöldség - ez utóbbiban a kétféle sárgarépa a kedvencem, az egyik sárga, a másik piros, és még ha csenevészebbek is, mint a magyar földben termett, nagyon finomak. Az osztrák vonalat még egy kis paradicsompüré képviselte, minden más úgy készült, ahogy az anyukám főzte, magyarosch fűszerezéssel, de az apukám is büszke lenne rám. 

Harmadik körben a többségében magyar recept alapján, de jobbára osztrák gulasch-hoz kenyeret kellett választani. Fehérkenyér mifelénk nincs, a leghalványabb barna a képen látható, a helybéli, savanykás feketekenyerekhez még nem voltam elég bátor. A barna parasztkenyér azonban határozottan jó választás volt.

Ha gulyásleves-főzésben már profi vagy, próbáld ki a gulaschsuppét is, nekem ez a recept tetszett a legjobban.

Liebe Grüsse aus Bludenz,

Verusch