...egy hétfői napra esett, és rögtön Pünkösdkor túl is estünk rajta.

Persze a túlzás szerzői, de egyelőre valóban nem kényeztette el a völgylakókat az időjárás. 

Június

A pünkösdi hosszú hétvégénk pazar volt, nem is lehetett a klímát csak strandon vagy a hegyen elviselni, lehetőség szerint méteres hófalak hűsében. Lásd...

A nyárelő itt egyébként olyan, mint a szeszélyes április, egy nap alatt olykor az egész éves meteorológiai fogalomtár bevetésre kerül. Süt a nap, kánikula, felhők, zápor, zivatar, szivárvány, "basszus, a hegyen esett a hó!"

Július

Aztán vettünk egy nyugágyat, és ezzel hetekre el is űztük a napot Bludenz közeléből. Néha egy-egy órára ránk nézett ugyan, hogy rendesen viselkedünk-e, de különben csak a felhőket és szakadó esőt élvezhettük. Majd egy gyors nyaralást kaptunk ajándékba, strand egyik délután, motorcsónakozás a másikon. Ezen a ponton nem kellett volna cipőboltba tévednem, és meglepnem magamat egy szandállal, mert kezdődött előlről az esőzés.

Az özönvízszerű esőzéssel telt hetek ellenére is azt kell mondanom - mert egy barátom kérdezte, hogy milyen a nyár a hegyekben -, hogy kevésbé döglesztő a Sommer errefelé. A füledt meleget, hamar elfújja a hegyi szél, a kánikula ritkán tikkasztó, az említett légmozgásnak, vagy egy futó zápornak köszönhetően.

Augusztus

Azt beszélik a népek, hogy most jön a NYÁR, így, csupa nagybetűvel. Kicsit féltem, hogy a hőség emlegetése szarkazmus volt a kedves szomszédok részéről, vagy csak vigasztalni próbáltak, de valóban egyre közelebb kúsznak a fokok a 30-hoz, és talán meg is haladják azt. TALÁN ;-)

Ha érdekel a friss prognózis, kattints ide!

Liebe Grüße aus Bludenz,

Verusch