Ha nem volt elég erre a hétre egy nemzeti ünnep, megnézheted, hogyan ünnepel Ausztria. Október 26-a Nemzeti lobogó napja, azaz a Tag der Fahne.

1955-ben Ausztria Nemzeti Tanácsa, azaz az Alsóház elfogadta és kihirdette az ország „önkéntes, örökös semlegességéről" szóló alkotmányerejű törvényt. Ez volt ugyanis az a jeles nap, amikor a négy szövetséges - amerikai, brit, francia és szovjet - hatalom utolsó katonái is elhagyták az Osztrák Köztársaság területét. Ausztria a NATO-hoz sem csatlakozott.

A Lobogó, a semlegesség és a függetlenség napja

Az idén Bludenzben a Kultúrák vásárával ünneplünk. A színes programok mellett megnyílik a Kommen- Gehen - Bleiben című kiállítás is, ahol a bevándorlók életével és gasztronómiai különlegességeivel ismerkedhetnek meg a látogatók.

Az igazi hacacáré persze Bécsben lesz, a Hősök terén. Sajnos nem 2015-öt írunk, ugyanis 1955 óta minden 10. évben díszszemlét rendeznek, ahol felvonulaz Osztrák Nemzeti Hadsereg színe-java. Politikai felszólalások, vízágyúzás és a város leamortizálása az idén (is) elmarad. Lesz helyette viszont szokásos emlékmű koszorúzás, majd koncertekkel, katonai- és sportprogramokkal, egészséges életmóddal kapcsolatos, CSALÁDI rendezvényekkel folytatódik az ünneplés.

Nosza, szállj kocsiba, vonatra, buszra, hajóra, repülőre, és ünnepelj velünk Te is!

Liebe Grüsse aus Bludenz,

Verusch